La ministra francesa d'Assumptes Europeus, Nathalie Loiseau, ha emplaçat aquest dimarts a Ciutadans a no arribar a "cap compromís amb un partit d'extrema dreta" com Vox i ha considerat "molt preocupant" les seves idees sobre per "revertir drets de les dones".

"No hi pot haver cap compromís amb un partit d'extrema dreta, que defensa valors que són totalment contraris als nostres", ha defensat en declaracions als mitjans en ser preguntada si el preocupa l'emergència de partits com Vox i les seves exigències per donar suport a un Govern del PP i Cs a Andalusia.

"He escoltat les primeres declaracions de representants de Vox que volen revertir drets de les dones. Trobo això molt preocupant. Crec que cal fer tot per combatre aquest tipus d'extremisme", ha reblat la ministra.

Encara que "cada país té les seves especificitats i cada partit fa la seva pròpia elecció", la ministra ha defensat que "no hi pot haver cap compromís amb un partit d'extrema dreta", en ser preguntada específicament per la situació de Cs.

Loiseau ha recordat que el president francès, Emmanuel Macron, "es va batre contra l'extrema dreta" a França i es va imposar al Front Nadional de Marine Le Pen.

Des de l'Executiu comunitari aquest dilluns no es va voler valorar les negociacions en marxa per formar Govern a Andalusia i les posicions de Vox sobre les dones i aquest es va limitar a deixar clar que "la paritat" i "la igualtat entre homes i dones" és "una prioritat política absoluta" a nivell europeu.