La ministra d'Afers Exteriors belga, Sophie Wilmès, que l'alt representant diplomàtic de la UE, Josep Borrell, va tocar sense mascareta, va haver de ser ingressada ahir dimecres a la unitat de cures intensives (UCI). La política belga ha patit complicacions després de donar positiu de Covid divendres passat. 

Borrell va coincidir amb Wilmès en la trobada de ministres d'Exteriors de la UE que es va celebrar la setmana passada a Luxemburg. També hi va anar el ministre d'Exteriors d'Àustria, Alexander Schallenberg, que igualment va donar positiu de Covid.

Arran del contacte amb Wilmès, Borrell es va confinar fins al dilluns 19 i es va fer un test de PCR. No consta que hagi donat positiu. L'alt responsable diplomàtic va ser molt criticat a la xarxa per aparèixer en una fotografia d'Associated Press sense mascareta i sense mantenir la distància social.

La ministra belga va anunciar divendres passat que es trobava malament i que havia donat positiu de Covid. "Necessita supervisió mèdica i ha estat hospitalitzada per consell del seu metge. El personal mèdic està realitzant un seguiment acurat i molt professional", ha declarat un portaveu de Wilmès al diari La Libre Belgique.

Wilmès era primera ministra de Bèlgica durant la primera onada del coronavirus. Llavors va rebre poders especials per adoptar les mesures per gestionar la crisi. Amb la formació del nou govern de coalició belga a principis d'octubre, va passar a ocupar la cartera d'Exteriors.