El Ministeri de l'Interior no té constància que els Mossos hagin fet seguiments a polítics com el president del PP català, Xavier García Albiol, i al delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, segons han indicat a Efe fonts oficials d'aquest departament.

Les fonts han afegit que l'informe de la Policia sobre la documentació confiscada als Mossos encara no està acabat i que, quan ho estigui, els investigadors el lliuraran "directament" a l'autoritat judicial.

L'informe al qual al·ludeixen les fonts és el que està realitzant la policia espanyola sobre els documents que li van ser confiscats el passat 26 d'octubre als Mossos quan els intentaven cremar en una incineradora. Els documents, segons han informat a Efe fonts de la investigació, demostrarien que els agents del cos van realitzar seguiments a dirigents del PP a Catalunya i els vinculen amb tasques de protecció del referèndum de l'1-O, malgrat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els va ordenar impedir la votació.

En aquesta documentació hi hauria suposades proves de seguiments a polítics com Albiol i Millo per part d'una unitat d'intel·ligència dels Mossos d'Esquadra. Els agents que van fer aquestes tasques formarien part de la Unitat Central de Resposta Operativa (UCRO), una unitat "molt selecta" que s'integra en la Comissaria d'informació dels Mossos d'Esquadra.

La Policia actua per ordre de la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, que investiga aquesta part del procés, i asseguren que serà ella qui rebi "directament" l'informe complet que detalli el contingut de les caixes plenes dels esmentats documents quan estigui finalitzat.