El Parlament votarà aquest dijous crear una comissió d'investigació sobre el suposat espionatge a polítics i periodistes no independentistes i cossos de seguretat del Estat per part de la Generalitat malgrat la petició d'Interior de no fer-ho encara per ser aquest un tema sota investigació judicial.

Així ho han indicat fonts de la Mesa, que han dit que l'esmentada petició del ministeri ha arribat a través d'una carta de la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament (DGRIP), actualment sota comandament de l'Executiu central en virtut de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Així, la Mesa ha resolt mantenir la seva convocatòria ja que la cambra catalana té "autonomia" i és "sobirà" en aquest sentit, ja que, apunten, una comissió d'investigació parlamentària té com a finalitat determinar si hi ha responsabilitats polítiques i no judicials.

La proposta de creació de l'esmentada comissió d'investigació es votarà en el ple que arrencarà demà. La mateixa va ser presentada el passat 6 d'abril i signada pels portaveus de Cs, PSC, comuns i PPC.