L’etapa de Josep Bou a l’ajuntament de Barcelona arriba a la seva fi. L’actual regidor del PP no serà el candidat dels populars en les pròximes eleccions a la capital catalana. Ha estat ell mateix qui ha informat aquest dimecres que la seva relació amb el partit no és gens bona, i que no hi ha cap manera de revocar aquesta decisió presa per la formació popular. Bou ha assegurat que si es presentés a la reelecció com a regidor barceloní trauria “un zero sota zero”. Per la qual cosa, Bou passarà a ser història al consistori. Però el regidor deixa enrere anècdotes mítiques. Aquests són els seus millors moments:

Cognoms catalans

Jo em dic Josep Bou i Vila i Costa i Font i Barceló i Fontarnau i Pujals i Cendra i Soler i Berenguer i Solà i Puigdecens!”. Així és com vam conèixer Josep Bou. Era la seva presentació com a candidat del PP a les eleccions municipals. El vídeo va córrer com la pólvora pel seu to estrident. Aquest Nadal a les nostres cases cantarem “què li darem al noi de la mare, panses i figues i anous i olives, i mel i mató!”, deia Bou; mentre el llavors president del PP, Pablo Casado, acompanyat per la catalana Andrea Levy es miraven el nou candidat amb cares de circumstàncies. S’aprecia a la perfecció en aquest vídeo:

"¡Viva España!"

Un dels moments estel·lars de Josep Bou va ser quan va exclamar ‘Viva España’ amb una actitud pròpia de l’any 36. Era durant la investidura d’Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona. El regidor va fet aquest crit després d’haver dit “Visca Barcelona i visca Catalunya”. 

Enfilat a una bastida per apagar un incendi

El maig del 2019 vam veure Josep Bou fent de bomber. Va donar un cop de mà per apagar un incendi en un restaurant pròxim a la seu dels populars al carrer Urgell. Bou no va dubtar a enfilar-se a la bastida i va intentar apagar el foc amb un extintor i una mànega amb aigua. El candidat del PP va acabar xop.

El coronavirus i els ocupes

A finals de l’any 2021, Bou va oferir una entrevista al Cafè d’Idees de Televisió Espanyola en la qual va insinuar que si s’havia contagiat de covid era perquè havia visitat diversos barris humils de Barcelona. Concretament, es referia als okupes. El regidor no ho va dir de manera literal, però en aquest vídeo s’aprecia com ho insinua de manera clara:

 

 

Cotxe cremat

A Josep Bou se li va calcinar el cotxe el passat mes de maig. Va ser fortuït, una qüestió d’atzar. Però el regidor es va afanyar a dir que el cotxe li havia cremat gent contrària als seus ideals. “Anuncio que res no em detindrà en el compliment del deure i el meu treball”, va escriure en una piulada a Twitter. Més tard, els Mossos d’Esquadra van assegurar que el vehicle s’havia calcinat de manera fortuïta. 

Propietari d’un local llogat a una associació cannàbica

Tal qual. L’any 2019 es va saber que el regidor d’un partit contrari a la legalització de la marihuana era propietari d’un local llogat a una associació cannàbica. El local es diu Slam Dank i s’ubica a l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, a la cantonada amb el passeig de Maragall.

Retrat de Felip VI

Durant el seu pas per l’ajuntament barceloní, Bou ha assistit en alguns Plens amb el retrat del rei espanyol, Felip VI, ja que no s’hi troba a la sala. Ell ha reiterat que no es tracta d’una qüestió política, sinó “de legalitat”.

50 euros a tres sensesostre

Un altre dels moments més mítics de Josep Bou és quan va donar 50 euros a un grup de sensesostre amb la condició que es gastessin els diners en menjar i no en droga. El vídeo, que fou difós per Betevé, mostrava com el regidor demanava als sensellar que no es gastessin els 50 euros “en merdes d’aquestes”.

En pie si eres español

Un moment brillant de Bou va ser quan en una manifestació espanyolista va embogir quan es va començar a cantar “en pie si eres español”. El regidor va començar a fer saltirons amb molta energia. El líder de Vox, Santiago Abascal, present en aquella mobilització, era incapaç d’evitar riure cada cop que es mirava Bou.