La notícia ja la coneixíem i, ara, l'ha confirmada el mateix protagonista, i ha donat el seu per què. Josep Bou no serà el candidat del Partit Popular per les eleccions municipals a Barcelona el 2023. L'empresari ha admès que els seus ja no compten amb ell: "No m'hi volen. La decisió és totalment irrevocable. És un dia difícil, però em trec un pes de sobre, el diàleg ha estat impossible". Malgrat tot, diu que no vol magnificar la crisi i per això ha subratllat que no vol "trencar res". “Aquest ha estat sempre el gran problema”, explica l'encara regidor popular sobre les desavinences que ha mantingut amb la direcció del PP català.

"Si em presento, trauré un zero sota zero"

Per tant, la derivada de tot plegat era clara: "No vaig a eleccions si el partit no està amb mi. No podia continuar quan em trobo que no estic acompanyat, que tinc problemes per parlar amb presidents de districte. Se m'ha tancat el pas. Si em presento trauré un zero sota zero. No sóc un home fet per fracassar", ha sentenciat. Cal recordar quan parla de fracàs que el PP tan sols està representat al consistori de la capital catalana amb dos regidors, el mateix Bou i Óscar Ramírez Lara, i la trajectòria del seu lideratge ha quedat en minoria. Precisament, tot i ser-ne dos, eren pocs i mal avinguts. La punta de llança de les disputes comencen entre ells dos: "Ell és el portaveu i jo el president. Ho ha de saber i actuar en conseqüència", ha advertit un Bou sobre el seu teòric company de partit, Ramírez. Les tensions deriven des de fa més d'un any. El març de 2021 ja va declarar:  “Parlem poquíssim”. Ara bé, assegurava que això no suposava cap impediment a l’hora de treballar al consistori perquè “si hi ha un equip, no hi ha cap problema”. El dia a dia ha acabat constatant que és impossible treballar junts. Per la seva banda, Ramírez i la resta de la cúpula popular guarden silenci.

"Si em venen a buscar, ja en parlarem"

Josep Bou també ha anunciat que seguirà de regidor fins el nou mandat de l'alcalde que en surti. “Intentaré complir amb el mandat dels meus electors”, es justifica. I continua repetint que està obert a fer el salt a un altre partit, però vol que els pretendents interessats es dirigeixin a ell per acabar-se de convèncer: "Jo no trucaré cap porta, ara si em venen a trucar ja en parlarem. Puc dir que sí o que no, puc mirar quin partit o quin no”, ha dit sense especificar quina llista podria encapçalar. En l'ampli llistat de partits a qui picaria l'ullet, entren tots els "constitucionalistes que defensin la llei i la monarquia". En el catàleg inclou, com ja va assegurar en una entrevista a betevé, Vox: "Per descomptat, i fins i tot Ciutadans, malgrat que s'hagin equivocat". També, aleshores va dir que en clau socialista, que podria arribar a pensar-s'ho si Manuel Valls "fos nomenat secretari general del partit perquè té l'estat al cap".

En paral·lel, el Partit Popular celebrarà el seu congrés aquest dissabte per triar el president provincial de Barcelona, càrrec que recaurà amb tota probabilitat en la figura de Manuel Reyes, exalcalde de Castelldefels que, juntament amb Xavier Garcia Albiol, han liderat la cara municipal dels populars a Catalunya. La tria del candidat del PP per Barcelona, però, es deixarà per a després de l’estiu.