La Delegació del govern espanyol, al capdavant de la qual es manté en funcions Enric Millo, ha autoritzat que el president, Quim Torra, utilitzi la sala d'autoritats de l'aeroport del Prat demà, dilluns. Torra té previst viatjar a Madrid per visitar els membres del Govern empresonats a Estremera.

Fa dues setmanes, ja va visitar tots els presos polítics com a president de la Generalitat i la Delegació del govern li va denegar l'ús de la sala d'autoritats. Feia tres dies que Torra havia pres possessió del càrrec en un acte al qual no es va convidar cap representant de l'estat espanyol.

Mai fins aleshores la delegació del Govern havia vetat a un president de la Generalitat l'ús de la sala d'autoritats del Prat. Millo va argumentar que el president no havia comunicat el viatge d'acord amb la normativa. Segons aquesta norma, la sala se cedeix si es comunica el motiu de la visita i si es tracta d'un viatge oficial.

En canvi, segons fonts de la Delegació del govern, per al viatge d'aquest dilluns el president ha demanat la sala d'autoritats i se l'ha autoritzat a fer-la servir "sense cap problema", perquè s'ha ajustat a la normativa, és a dir, ha tramitat la petició de manera oficial i ha comunicat el motiu del viatge tal com s'exigeix.

L'ús de la sala permet a les autoritats evitar el control de seguretat de l'aeroport i esperar-s'hi fins a l'hora de l'embarcament, quan són conduïdes amb cotxe fins a les escales de l'avió.

El president té intenció d'acudir demà a les 11 hores a Estremera per visitar el vicepresident Oriol Junqueras i els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn i Raül Romeva.