El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha convocat per aquest dimecres la reunió que ha anunciat la portaveu del Govern, Neus Munté, per abordar la situació de col·lapse que viu l’aeroport del Prat. De moment, però, el delegat del govern espanyol, Enric Millo, profundament irritat per les dures crítiques que li ha dedicat la consellera Munté, es resisteix a acudir a la cita i ha evitat confirmar l'assistència.

La reunió, a la qual també està convocat el titular d’Empresa, Jordi Baiget, així com algun representant de l'Ajuntament de Barcelona, que en principi s'apunta que serà Jaume Collboni, i de la Cambra de Comerç, està previst que se celebri a la seu de la Conselleria de Territori i s'està intentant quadrar les agendes per a aquest dimecres a la tarda. 

La cita s'ha convocat després que el Govern ha analitzat en l'habitual reunió de dimarts la situació de caos creada les darreres setmanes a l'aeroport del Prat arran les noves mesures de seguretat que s'apliquen als territoris que formen part de la zona Schengen i que el Ministeri d'Interior no hauria cobert ampliant els efectius policials.

Munté ha denunciat que hi ha una actitud de sabotatge i boicot premeditat per part de l'Estat i de deixadesa i indolència. La portaveu de l'executiu s'ha referit de manera directa a Millo, al qual ha emplaçat a demanar disculpes per les declaracions que aquest matí ha fet a RNE on ha atribuït el col·lapse a l'aeroport a l'increment de passatgers.

Les referències de Munté han provocat una profunda irritació a la Delegació del govern espanyol, per la qual cosa, tant Millo com la directora de l'aeroport haurien declinat en un primer moment la invitació a la reunió convocada per Rull. Des del Govern confien que el delegat reconsideri la seva negativa inicial i acudeixi a la cita.