El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha posat les seves expectatives en el discurs d'investidura del candidat Quim Torra i ha evitat valorar prèviament la seva figura. "Jo ara mateix no li puc parlar de confiança perquè no l'he escoltat. Jo vull escoltar primer el senyor Torra ja que avui té una gran responsabilitat i una gran oportunitat a les seves mans; i espero i desitjo que no la desaprofiti, que no la malbarati", ha afirmat Millo a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio.

"Jo crec que s'han dit coses -ell mateix ahir va dir coses- que jo no les puc compartir però tampoc vull fer un prejudici. Avui és un dia important per començar una nova etapa i no cometre errors del passat", ha insistit el delegat del govern espanyol, que també confia que a l'article 155 "li quedin només poques hores" a Catalunya. Igualment, Millo ha mostrat la seva disposició a reunir-se d'immediat amb el futur 131è president.

"La primera cosa que faré com a delegat del govern espanyol i, per tant, com a representant permanent del govern espanyol és posar-me a la seva disposició per reunir-me amb ell", ha assenyalat. "És el mateix que vaig fer amb l'anterior president, el senyor Puigdemont, i és el mateix que faré si ell surt investit", ha reiterat Millo.

De fet, segons el delegat del govern la "mà estesa per restaurar el diàleg institucional" per part de l'executiu de Rajoy és clara i diàfana. "És una realitat inqüestionable", ha puntualitzat Millo, que ha tornat a posar sobre la taula el llistat de 46 reivindicacions que el Govern de Puigdemont va donar a l'executiu espanyol. "Són uns documents que el govern espanyol estava disposat a acordar i treballar. Cal recuperar-los", ha conclòs el delegat.