El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, es suma a les crítiques contra Carles Puigdemont. Aquest matí ha acusat el president de la Generalitat d'actuar de forma totalitària" en "depurar" del Govern al conseller Jordi Baiget, una "purga" per expressar els seus dubtes sobre la celebració del referèndum d'independència de l'1 d'octubre.

Puigdemont va destituir ahir de forma fulminant el conseller Jordi Baiget després que aquest expressés els seus dubtes sobre el referèndum d'independència en afirmar que "l'Estat té tanta força que probablement" no es podrà celebrar i es farà "alguna cosa diferent que es pot assemblar al 9N".

En declaracions a EFE, Millo ha denunciat que Puigdemont pretén que a Catalunya hagi una "democràcia veneçolana": "Els que tant parlen de democràcia i de respectar la pluralitat i la democràcia, quan algú manifesta un mer dubte és depurat; això és una purga perquè s'actua amb totalitarisme pur".

Millo creu que aquest tipus de "comportaments totalitaris" comencen ja a ser reiterats, perquè també ho detecta en iniciatives legals com la que, segons va aprovar el Parlament, "obliga els mitjans de comunicació a publicar propaganda institucional sobre el referèndum si volen rebre una subvenció de la Generalitat".

Per tant, no li estranya la "divisió interna brutal" que aquest tipus d'actuacions està generant dins del PDeCAT, i insisteix en que els dubtes expressats pel cessat Baiget no són els únics: "Hi ha altres consellers que ens els han traslladat en privat". També ha assegurat que "els tics totalitaris i les discrepàncies internes demostren les dificultats del procés sobiranista”.