El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha deixat plantat el Govern català i no anirà aquest dimecres a la tarda a la reunió que té prevista celebrar l'executiu català per abordar el caos del Prat. Millo, per la seva banda, ha convocat una reunió d'urgència aquest dimecres al migdia amb representants de la Policia Nacional i de l'aeroport del Prat per trobar mesures per combatre el caos que s'ha format en les darreres setmanes al Prat. 

Millo ha declarat que "garantir la seguretat de tots els passatgers s'encavalca amb l'increment de passatgers que ha viscut l'aeroport del Prat" i ha deixat clar que "volen minimitzar les conseqüències" dels canvis en la normativa Schengen perquè el Prat "és la gran aposta del govern espanyol".

Per la seva banda, el secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, ha deixat clar que el Prat, a banda de ser "una referència", també ha de ser un "aeroport segur", ja que "la seguretat és la peça bàsica en la mobilitat a Europa" i ha exposat que "es farà un sobreesforç perquè no es tornin a produir els problemes". Uns problemes que Nieto ha definit com a "puntuals", que tenen lloc quan es concentra en poc temps l'arribada de molts passatgers.

Segons Nieto, el principal problema que hi ha a l'aeroport del Prat és "la manca de material". En aquest sentit, Nieto ha declarat que es compraran verificadors, en total uns 30-40, que funcionaran amb agents de la policia, "per dotar tots els llocs existents", i que servirà per fer front a "qualsevol pujada d'activitat". Aquesta compra de verificadors està prevista que estigui completa abans de l'estiu. D'altra banda, també es compraran de verificadors sense agents que es col·locaran en les arribades i sortides del Prat perquè els usuaris puguin fer el check-in individualment. 

A més a més, també hi haurà un augment en el nombre d'agents de la Policia Nacional que treballen al Prat. Nieto ha explicat que "calculen ampliar entre 40-50 agents la plantilla i que s'aniran ordenant en funció de les necessitats que indiqui Aena i a mesura que s'instal·lin els verificadors". Aquesta nova tongada d'agents se sumarà als agents que en les darreres setmanes ja han estat traslladats al Prat. 

Nieto ha assegurat que ja han parlat amb la Generalitat d'aquestes noves mesures i demana que "tothom remi en la mateixa direcció per contribuir a resoldre el problema" i ha recordat que és un "problema de tots".