El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, creu que la llei del referèndum quedarà sense efecte tard o d'hora. Així ho ha explicat en declaracions en TV3, des d'on ha assegurat que "res del que diu [l'esmentada llei] no acabarà passant".

En aquest sentit i segons el seu parer, el mateix president del Govern, Carles Puigdemont, sap que no es pot fer aquesta consulta i que el projecte de llei que ha d'emparar el referèndum "mai formarà informe de l'ordenament jurídic espanyol". A més, ha avisat que l'Estat compta amb molts mecanismes per actuar davant de les vulneracions de les normatives que sustenten l'Estat de dret.

Advertència als comuns

Millo ha demanat a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que es pronunciï amb claredat sobre la necessitat de complir les lleis davant del referèndum anunciat pel Govern per a l'1 d'octubre: "L'ambigüitat no és positiva".

"Fan declaracions contradictòries i generen confusió a l'opinió pública", ha lamentat Millo en declaracions a TV3 en relació amb el posicionament dels comuns de participar en l'1-O entenent-lo com una mobilització ciutadana com la del 9-N i no com un referèndum vinculant. Ha demanat a "els comuns i a Colau que acceptin que la democràcia consisteix a respectar les lleis dels parlaments", i ha insistit que l'1-O és il·legal i no pot celebrar-se.

Demana diàleg

Millo ha apel·lat al diàleg institucional com a alternativa a intentar "imposar per la força" un referèndum, i ha dit que el camí a seguir és el dels acords assolits dilluns per l'Estat i la Generalitat en la reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya.

"Aquest és un exemple clar que, quan hi ha voluntat, els acords arriben, i això em dóna esperança de cara al futur", ha dit Millo, que va participar en la trobada que van encapçalar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido.