El grup de Junts pel Sí ha demanat aquest dimecres la compareixença del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, en seu parlamentària per tal que doni explicacions sobre els col·lapses que s’han produït a l’aeroport del Prat durant el pont de maig.

"Volem que el senyor Millo ens expliqui com és que a l'aeroport del Prat, encara en aquests moments, hi succeeixen episodis d'aquestes característiques que no concorden en cap cas amb una gestió d'aeroports mínimament eficient com la que hauria de tenir l'aeroport del Prat”, ha afirmat el portaveu de Junts pel Sí a la comissió d’Interior, Lluís Guinó. Precisament per aquest motiu, Junts pel Sí demanarà la compareixença de Millo i exigirà explicacions sobre el nou control a la zona de passaports i els motius dels col·lapses produïts a l’aeroport.

Segons el diputat, "ja no es tracta d'una qüestió de si Millo es trobava presenciant la final del Trofeu de Tennis Comte de Godó o no, o de si ha intervingut tard o no en aquesta problemàtica; nosaltres anem més enllà i volem fer palesos, un cop més, els dèficits del sistema aeroportuari de l'Estat espanyol". En aquest sentit, el portaveu de la comissió ha lamentat la manca de rapidesa en la resposta de l'entitat que gestiona l’aeroport i ha recordat que des del Govern defensen un nou concepte de gestió aeroportuària, molt diferent de l’actual.

La portaveu del Govern, Neus Munté, va fer aquest dimarts referències a aquest mateix tema i va demanar que l’aeroport del Prat deixi de ser considerat per part de l’Estat com un “aeroport de segona”.