El secretari d'Acció Exterior de la Junta d'Andalusia i exdelegat del govern espanyol durant l'1-O, Enric Millo, ha anunciat aquest diumenge a Barcelona que es reobrirà una delegació de la Junta a Catalunya, en cooperació amb la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (Fecac).

En un comunicat, la Fecac ha informat que aquest centre continuarà amb l'activitat del centre que va clausurar fa cinc anys l'aleshores govern socialista i que la federació hi tindrà la seva nova oficina. Millo ho ha anunciat durant la celebració del Dia d'Andalusia que el Fecac convoca anualment al parc de la Guineueta de Barcelona per fer la tradicional ofrena floral al monòlit de Blas Infante.

L'exdelegat del govern espanyol a Catalunya ha elogiat el paper de les entitats "que mantenen viva l'esperança i l'esperit andalús, tan necessari", i ha recordat Blas Infante en el seu discurs, que deia que l'única manera de fer fraternitat és practicant la tolerància, ha citat.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i altres autoritats i representants de les entitats han desfilat davant del monument després d'un acte institucional en què s'han interpretat els himnes de Catalunya i Andalusia.