El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, s'ha burlat de la possibilitat plantejada pel vicepresident Oriol Junqueras i diversos perfils d'ERC d'establir un president efectiu mantenint el caràcter "legítim" del president a l'exili, Carles Puigdemont. "Això és una broma, no?", ha deixat anar el representant de Rajoy a Catalunya en una entrevista a El suplement de Catalunya Ràdio, des d'on ha assegurat que el cap de l'executiu català no només no pot repetir en el càrrec, sinó que tampoc no pot formar part del futur Govern.

Millo ha dit una vegada i una altra que Puigdemont no pot ser reelegit president perquè no compleix les condicions necessàries per a això. Per al delegat del Govern, si el president no pot mantenir-se en el càrrec és per culpa seva. "La situació la provoca ell", ha dit i ha demanat que es desplaci fins a l'estat espanyol per lliurar-se a la justícia i llavors sí que podrà presentar la candidatura.

No hi haurà president "legítim"

Millo ha descartat que Puigdemont pugui formar part del Govern encara que sigui mitjançant una fórmula legítima. "Existeix una doble condició. Tenir el dret de presentar-se a unes eleccions, però també presentar-se davant de la justícia a declarar quan se't demana", ha sentenciat.