Militants del partit ultradretà Vox han llançat greus provocacions contra Roger Español, votant de l'1-O que va perdre un ull durant la jornada del referèndum a causa d'una pilota de goma disparada per un agent del Cos Nacional de Policia. Així ho ha denunciat Roger Español a través d'un vídeo difós per les xarxes socials del Front Republicà, candidatura que es presenta a les eleccions generals del 28-A i de la qual ell n'és el número cinc a la llista de Barcelona.

En el vídeo es pot veure com Español, acompanyat del líder de la confluència per Barcelona, Albano-Dante Fachin, es troben davant una paradeta de Vox a Barcelona en ple Sant Jordi. "Hem vingut aquí per posar-los una mica nerviosos i perquè no ho tinguin tan fàcil", ha informat Español. "No em podien aguantar la mirada i han començat a provocar amb frases com 'Amb quin ull mires?'", ha afegit.

Posteriorment, un grup d'agents dels Mossos ha format un cordó policial entre diversos manifestants antifeixistes i la carpa de Vox. Fachin ha conclòs: "Guanyarem el seu odi a les urnes, als carrers i a tot arreu".