Compromís concorrerà a les eleccions generals del 10-N amb la plataforma Más Madrid d'Íñigo Errejón. I ho farà amb l'aval de la seva militància. Segons ha informat la formació valencianista en un comunicat, el 70% dels militants que han participat consulta telemàtica han ratificat la decisió de l'executiva de participar als comicis "en una plataforma àmplia i plural amb Més Madrid i altres forces polítiques de l'Estat". Es confirma el revés a Pablo Iglesias, que haurà de fer mans i mànigues per retenir els seus aliats territorials.

En la consulta, que ha durat 24 hores i ha acabat aquest mateix dimecres al migdia, hi han participat 2.392 persones, que equival al 42,2% de la militància. D'aquests, 1.1676 ho han fet a favor de la proposta (70%), 639 en contra (27%) i 77 s'han abstingut (3%). 

Aquest mateix dilluns, en una entrevista a Televisió Espanyola, el secretari general de Podemos revelava que estava en converses amb la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, per a refer la coalició que van trencar a les últimes generals (i que va portar Compromís de vuit a un diputat al Congrés). Però la realitat ha acabat sent una altra. La formació valencianista va reunir aquest dilluns al vespre la seva direcció i va acordar concórrer als comicis o bé amb una candidatura àmplia amb Unidas Podemos i la plataforma d’Íñigo Errejón, o bé, si no és possible, només amb els errejonistes.