La indignació per part d'un sector crític de Vox Catalunya amb el canvi de gestora és cada vegada més visible. La majoria de canvis donen més poder i protagonisme a exmembres de Plataforma per Catalunya (PxC), com és el cas de la possible candidata a la Generalitat per la formació d'extrema dreta Mònica Lora, i això no agrada a alguns membres de la formació.  

El militant negre i cubà de la formació d'ultradreta, Sayde Chaling-chong, ha denunciat a través de les xarxes socials que el que està passant a Vox Catalunya "és una vergonya". Exposa que no entén com pot ser que hagin posat al capdavant de la gestora "persones imputades per delictes d'odi contra els immigrants i un exmembre d'un partit nazi republicà ―referint-se al Movimento Social Republicano― vinculat als Ultras Sur de Madrid i que nega l'Holocaust".

A més, denuncia que alguns mitjans de comunicació fan referència als processats de Plataforma per Catalunya (PxC) i actuals militants de Vox Mònica Lora i Juan Garriga com si ja no fossin membres de la directiva quan van passar els fets. Fet que nega rotundament perquè "la web de l'Ajuntament de Mataró diu que al febrer del 2019 va tenir lloc l'últim congrés de PxC" i detalla que "encara es pot veure una fotografia de Mònica Lora a l'apartat d'"els nostres representants" de la web de l'expartit d'Anglada.   

El militant assegura que se sent "enganyat i fins i tot discriminat". "En aquestes últimes eleccions vaig ser un apoderat destacat a Barcelona. Vaig estar en més de deu col·legis electorals cobrint-ho perquè no donàvem l'abast". I subratlla: "M'he sacrificat per Vox i per Espanya".

A més a més, explica que fins i tot s'ha posat en perill per Espanya i per Vox. "I vostès m'ho paguen posant nazis i chaqueteros indentitaris catalans que cridaven allò dels 'catalans primer' i que ara sent oportunistes s'han sumat a Vox", exposa Chaling-chong.

"Els meus admirats president Santiago Abascal i secretari general Javier Ortega Smith, com a militant de base que soc, em sento indignat i enganyat perquè uns senyors han sodomitzat el nostre meravellós projecte". I insisteix que espera una explicació i una depuració de responsabilitat i "la dimissió immediata d'aquests senyors".

El problema de la nova gestora de Vox Catalunya

Al juny es va destituir a tres membres del comitè executiu per trasllat de domicili de Catalunya a Andalusia i, segons exposen, la gestora actual va ser nomenada a dit aquest mes d’octubre. La notificació va arribar a través d’un correu electrònic. “No hi ha hagut cap assemblea i aquestes persones han segrestat el partit”, expliquen. Segons apunten fonts del partit, aquest dit podria haver estat el del secretari general de Vox, Javier Ortega Smith.

Ara bé, aquest sector descontent és també el que ha criticat ja diverses vegades que Garriga es presentés al debat de TV3 amb De la Fuente. “Va ser molt poc prudent”, asseguren. El que no saben, però, és si el president de la formació, Santiago Abascal, és conscient de tot el que està passant a Vox Catalunya.

Denúncia a la direcció estatal

Membres crítics de la formació d'ultradreta ja haurien intentat posar fil a l'agulla per desfer aquests canvis. D'aquesta manera, han denunciat el comitè executiu nacional del partit als tribunals perquè consideren que la destitució de l'executiva no va fer-se d'acord amb els estatuts. Alguns membres d'aquest sector crític explicaven a ElNacional.cat que ningú els ha votat ni s'ha decidit res de manera col·lectiva, tal com consideren que s'hauria d'haver fet.