El periodista i expolític Manuel Milián Mestre ha assegurat aquest divendres que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol va donar-li un milió de pessetes (6.000 euros) per fundar el Club Ágora, un club d'opinió que va crear l'any 1974 i d'on va sortir “la cadena de partits que van derivar en la creació del PP” -tal com ho explica el mateix Milián Mestre-.

A partir del minut 4:30 del vídeo, el periodista assegura que Pujol va fer aquesta donació per "ajudar-lo a fundar el PP", cosa que ell "sempre" li ha agraït. Ha revelat aquesta informació desconeguda fins a dia d'avui durant una enganxada amb l'exparella de Jordi Pujol Jr., Victòria Álvarez, a Antena 3.

El polític i periodista ha afegit que Pujol “va pactar amb Fraga en múltiples ocasions i amb el rei abans que fos rei”, en els prolegòmens de la Transició.  Milián Mestre, col·laborador molt proper de Manuel Fraga, ja havia explicat en alguna altra ocasió contactes entre el ministre franquista i fundador d'Alianza Popular i l'expresident de la Generalitat.

En concret, sovint comenta un sopar a Madrid entre els dos alts càrrecs polítics, al qual ell també va assistir, el març de 1976, tan sols uns mesos després de la mort de Franco. Allà, Pujol i Fraga haurien pactat l'ajuda del fundador de Convergència Democràtca de Catalunya per tirar endavant la Transició, a canvi de la recuperació de l'Estatut de Núria. Aquests plans van quedar frustrats per la caiguda del govern d'Arias Navarro i, en conseqüència, del fins llavors ministre Fraga, segons Milián.