Més de 3.500 persones han participat aquest dilluns en una cadena humana entre la plaça de la Paeria i la Seu Vella de Lleida per demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels dirigents independentistes exiliats.

L'acte estava organitzat per Cantaires de Ponent amb la col·laboració de l'ANC, Òmnium, el Centre Excursionista de Lleida i el cor Plaça Paeria, i hi ha assistit el germà del líder de JxCat al Parlament, Jordi Sànchez, Xavier Sànchez, que ha llegit unes paraules de l'expresident de l'ANC.

Sànchez ha animat als assistents a fer que l'avinguda Diagonal de Barcelona, on se celebrarà la manifestació de la Diada, "es quedi petita" l'11 de setembre, i ha agraït als assistents la seva participació.

"La nostra presó és injusta i ho serà també el judici", ha avisat Sànchez, que també ha afirmat que guanyaran la República catalana.

Durant el recorregut de la cadena humana s'han traslladat fotografies dels 16 presos polítics i els exiliats, i s'han cridat consignes com "No volem engrunes, volem el pa sencer", "Llibertat presos polítics" i "Independència".

L'associació de Cantaires de Ponent porta 42 setmanes cantant cada dilluns a la plaça de la Paeria de Lleida per reclamar la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats.