Sota el lema "Fem País Valencià", milers de persones es van manifestar ahir pel centre de València. L'organització va afirmar que eren més de 40.000 persones. Es manifestaven per commemorar el 25 d'abril per la desfeta d'Almansa de l'any 1707, un fet històric que va suposar la pèrdua dels furs del Regne de València.

La marxa, que va arrencar cap a les sis de la tarda a la Plaça Sant Agustí es va desenvolupar dins un aire festiu, positiu i integrador. Els manifestants demanaven respecte per la cultura i la llengua valenciana, però també igualtat i justícia social.

Aquesta diada, organitzada per Acció Cultural del País Valencià, era la primera que afrontava el nou govern de la Generalitat Valenciana. Per aquest motiu, durant els moments dels parlaments, el president d'Acció Cultural, Joan Francesc Mira, va assegurar que els temps havien canviat, i que el nou govern toca que faci passes decidides endavant.

A la marxa pels carrers de València s'hi van poder veure membres d'Esquerra Republicana i també de la CUP, com Anna Gabriel.


Després de la manifestació, la Plaça dels Bous de València es va omplir de gom a gom per la Festa de la Cultura. Després de setze anys sense celebrar-se, ja que els PP no donava permís per fer-ho, una gran quantitat de cantants i grups de música van anar omplint l'escenari. Entre ells, destacava la presència significativa de Lluís Llach, David Fernández o Feliu Ventura.

També hi va haver un moment en record a Muriel Casals i també per homenatjar a Guillem Agulló, assassinat per un grup d'extrema dreta ara fa més de vint anys.