L’associació Motards Independentistes realitzarà enguany la desena edició de la tradicional Manifestació Independentista en Moto. Es tracta d’una manifestació multitudinària de motos el matí de la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de Setembre.

La manifestació començarà com cada any a la Plaça Major de Vic, a les 8 del matí. Enguany s’ha batut el rècord d’inscripcions a través de la pàgina de facebook, superant els 2.000 participants, i des de l'organització esperen que sigui la més multitudinària de totes.

El toc de campanes de les 10 del matí marcarà el tret de la sortida dels més del miler de motoristes que s’apleguen a Vic i van en direcció Barcelona passant per l’estació de Servei Repsol del Bruc, on fan una parada a les 11:00 h per aquelles motos que hagin de repostar i on s'afegeixen altres participants. Es calcula que la columna de motos ocupi més de 20km de carretera.

A la pàgina de Facebook de l'associació hi ha tots els detalls dels diversos punts de sortida per arribar a les 8 del matí a Vic.

L’associació Motards Independentistes es va constituir el febrer de 2011, després que un petit grup d’amics motoristes realitzés la primera manifestació en moto. Actualment té més de 150 socis arreu del territori i realitza sortides reivindicatives i culturals durant tot l’any.