El comissari Eugenio Pino, dos comissaris més i un inspector han estat denunciats per qui va ser director de Método 3, Francisco Marco, que els atribueix haver comès, com a mínim, cinc delictes. Marco va presentar la denúncia a l'Audiència Nacional, al jutge José de la Mata, on demana que s'obri una peça a banda del cas Pujol sobre aquestes acusacions.

Així ho publica avui Público, que subratlla que la denúncia -de 45 pàgines, annexos a banda- explica una campanya d'amenaces, assetjament i actuacions que es van desplegar des del propi Ministeri de l'Interior contra el director de Método 3 perquè la causa judicial contra detectius acabés amb un lliure sobreseïment aquell mateix 2013.

Després de provar de justificar per activa i per passiva la procedència dels pendrives del cas Pujol, els alts càrrecs de la policia van provar d'atribuir-ho a l'agència de detectius i és precisament per això que Marco assegura que "tot el que s'ha dit per escrit i verbalment són pures autoimputacions d'un rosari de delictes".

Marco acusa Pino d'haver utilitzat diners públics per pagar dos espies de la seva agència perquè agafessin dades sense permís, que seria el mètode utilitzat per obtenir informació sobre els Pujol.

Falsedat documental

La denúncia també fa un repàs de totes les falsedats contingudes en documents oficials, que moltes d'elles atribueixen imputacions delictives contra Marco i la seva empresa, que ja van ser desmentides pel jutjat número 14 de Barcelona.

Segons l'escrit, qui hauria proporcionat el pendrive hauria estat l'inspector en cap Bonifacio Díaz, que llavors estava a la Direcció Adjunta Operativa liderada pel comissari Pino. Les declaracions de Díaz no quadren amb la resta de testimonis.