Metges de Catalunya (MC) ha afirmat que considera que hi ha motius laborals i socials "sòlids" que justifiquen la vaga general d'aquest dijous, però no s'ha adherit oficialment a la protesta, deixant-lo a criteri personal de cada facultatiu.

En un comunicat, el sindicat ha explicat que comparteix les reivindicacions dels convocants, com la derogació completa de la reforma laboral de l'any 2012, un salari mínim de 1.200 euros i la recuperació de les lleis de protecció social.

També veu necessari aconseguir la plena igualtat de tracte i oportunitats als centres de treball i la millora de la qualitat dels serveis públics i de les condicions laborals dels seus empleats.

L'organització ha recordat que a finals de novembre va organitzar una vaga de facultatius amb cinc dies de durada i un seguiment molt majoritari", per la qual cosa ha vist més oportú que els seus afiliats valorin individualment la seva adhesió a la vaga general de la propera setmana.

De fet, el sindicat havia convocat una segona vaga de cinc dies en la sanitat concertada que s'havia de realitzar aquesta mateixa setmana -del 18 al 22 de febrer-, però la va desconvocar divendres passat després d'aconseguir pactar amb les patronals millores assistencials i laborals "significatives".