Nou agent que irromp en la batalla per les municipals de Barcelona. Des de fa més d'un any una plataforma ciutadana s'està movent per aglutinar persones de diverses sensibilitats sota el paraigües de MésxBarcelona, una associació ja registrada i que ha estat impulsada per agents cívics amb l'únic objectiu de crear una candidatura a la ciutat per recuperar la il·lusió i l'orgull "per sobre dels interessos partidistes", amb ànima transversal i que té com a cavall de batalla la gestió per sobre de qualsevol ideologia. Segons ha pogut saber ElNacional.cat, MésxBarcelona s'anunciarà en públic la setmana vinent, i explicarà la decisió presa de presentar-se a les eleccions i treure l'alcaldia a Barcelona en Comú. Ho fa sent impulsada per persones de la societat civil, però havent mantingut ja reunions amb diverses persones i partits sense representació a l'actual consistori, com Centrem d'Àngels Chacón o el PNC de Marta Pascal. També amb personalitats com l'exconseller Santi Vila, l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, o el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteve.

Tot plegat són noms amb qui està treballant la plataforma MésxBarcelona, sense haver decidit encara el paper que tindran dins la candidatura, però el que si és segur és que siguin noms que la conformin, asseguren fonts de la plataforma. El cap de llista és el què hauran de decidir en els propers mesos els impulsors de la plataforma, que contemplen la possibilitat tant que pugui ser una persona coneguda com Sandro Rosell, o bé una persona sense popularitat prèvia i que pugui presentar-se amb el desavantatge de no ser conegut, però amb la fortalesa de no tenir antecedents que el puguin categoritzar. 

sandro rosell europa pressSandro Rosell en una imatge d'arxiu / EP

Qui hi ha, però, darrere d'aquesta plataforma? Principalment està impulsada pel president de l'Associació de Veïns de les Tres Torres, Lluís Tusell, que a banda es va presentar a les últimes eleccions catalanes en la llista del PNC. Al seu costat, l'exconseller de Ciutadans a Sarrià-Sant Gervasi Pedro Miret, que ja ha tramitat la seva baixa del partit taronja. I també l'empresari especialitzat en el sector tecnològic Roman Martín. Ells en són alguns dels impulsors d'entre els ja més de 100 adherits que té la plataforma, que ja ha fet pública la seva pàgina web malgrat no haver-la difós encara.

Web

Talent i sectors estratègics

MésxBarcelona vol centrar-se en la gestió i a acollir en una llista el talent dels diferents sectors estratègics per fer polítiques a la ciutat. Així, s'han reunit ja amb diversos representants de gremis barcelonins, com ara el de restauració i l'hoteler. També amb representants de l'ara fugat projecte de l'Hermitatge a Barcelona, Barcelona Global, Foment o el Cercle d'Economia, en un projecte que volen que aplegui el votant que va des del PP fins al PSC, però que comparteix un model de ciutat comú, un projecte que aposti per la moderació, la gestió i el talent per davant de debats ideològics i identitaris. D'esquerres i de dretes, independentistes i no. Què passaria llavors, si en un debat o en una declaració institucional en l'àmbit de l'Ajuntament es parlés sobre la independència? Això és el que ha preguntat aquest diari als impulsors, i la resposta és clara: "Abstenció a tot allò que no sigui gestió de la ciutat"

"Cal que els barcelonins siguem els protagonistes del futur de la nostra ciutat, fent de l'Ajuntament una Administració que ajudi els seus ciutadans i les seves empreses amb el recolzament dels teixits productius, entitats i gremis". Qué més? Proposen millorar la qualitat de vida de la ciutat, amb la neteja, la seguretat, urbanisme i gestió de la mobilitat com a prioritat. "Si l'associació referent en mobilitat, RACC, ens diu que la majoria de vehicles provenen de fora de Barcelona, escoltem-los i adoptem mesures com posar un peatge urbà, i després es fan les superilles, amb menys cotxes ja circulant pel centre. Però no al inrevés", exemplifiquen des de MésxBarcelona, que a més sostenen que el creixement econòmic la sostenibilitat no s'han de contraposar, sinó anar de la mà: "Una ciutat que capti inversions, que cuidi de la seva gent, de les seves empreses i del futur de l'ecosistema".