La mesquita de Ripoll va ocultar als Mossos la seva relació amb la cèl·lula jihadista després dels atemptats a la Rambla de Barcelona i a Cambrils

El telèfon del secretari de la comunitat Annour de Ripoll, a la qual pertanyien els autors de l'atemptat, registra 269 trucades als terroristes. Fins i tot n'hi ha una al conductor de la furgoneta de la Rambla hores després de la massacre. 

El responsable de la comunitat religiosa, de 31 anys i nascut al Marroc, que s'encarrega de contractar els imams, va anar voluntàriament a donar explicacions davant els agents el 18 d'octubre de 2017, segons l'informe policial que pertany en el sumari al qual ha tingut accés el digital Vozpópuli.

La mesquita tenia relació amb els terroristes, segons els Mossos

Tot i que el president de la communitat Annour coneixia els joves, aleshores va declarar als Mossos "que feia mesos que no hi tenia relació". Tot i així, el secretari "podria tenir coneixement d'aquest adoctrinament a joves de la seva comunitat, així com de la planificació de les accions terroristes que amb posterioritat es perpetrarien”, diu el document policial. 

A l'estudi, hi consten almenys nou trucades entre aquest secretari de la comunitat religiosa de Ripoll i sis integrants de la cèl·lula, inclòs l'imam. En total són 269 comunicacions al llarg d'un any, moltes de les qual en setmanes o dies previs als atemptats. De fet, des de la mesquita de Ripoll es van posar en contacte amb el mateix Younes Abouyaaquoub, el conductor de la furgoneta de l'atemptat de la Rambla, el mateix 17 d'agost. 

“És evident que aquest intent de comunicació, d'un segon de durada, mostra l'interès del secretari de la comunitat per saber la situació de Youness Abouyaaqoub, que havia fugit, conclouen els Mossos. “D'altra banda, cal destacar que el secretari de la mesquita disposava de més telèfons dels membres de la cèl·lula terrorista dels que va declarar a la policia", acaba l'informe.