La notificació del Tribunal Suprem, comunicant la suspensió automàtica dels diputats processats per rebel·lió, no ha arribat a la Mesa del Parlament. Així n'han informat aquest dijous fonts parlamentàries, que no obstant això han assenyalat que el màxim òrgan de la cambra ha encarregat un informe als serveis jurídics sobre la qüestió.

Aquestes mateixes fonts assenyalen que, com a conseqüència de no haver rebut la notificació, no s'ha abordat la qüestió durant la reunió d'aquest dijous al mati. Només s'ha demanat al parer dels serveis jurídics, a petició del PSC, sobre com s'ha de procedir per aplicar la totalitat de la interlocutòria del jutge Pablo Llarena.

Mentre la notificació no arribi a la Mesa, els diputats suspesos de funcions per Llarena mantenen el seu càrrec i, per tant, el seu vot.

En la seva interlocutòria, el magistrat del Tribunal Suprem comunica la suspensió automàtica de Carles Puigdemont i els altres diputats processats per rebel·lió emparant-se en l'article 384 bis de la llei d'enjudiciament criminal. Per altra banda, també obre la porta a no alterar les majories, amb la creació de la figura de diputats "temporals", que no contemplen ni el reglament del Parlament ni la LOREG.