La Mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts reformar el reglament per poder celebrar plens per via telemàtica "en situacions excepcionals", com la de la crisi del coronavirus. Segons fonts parlamentàries, la mesa, a petició del president Roger Torrent, ha "traslladat a la ponència de la reforma del Reglament la proposta formulada pels lletrats per tal que, en casos excepcionals, el Parlament pugui realitzar sessions plenàries de forma telemàtica". 

Hi han votat a favor JxCat i ERC, mentre que Cs i PSC s'hi han mostrat contraris. 

La proposta arriba després que aquest dilluns els serveis jurídics de la cambra avisessin en un informe que el reglament no permet els plens telemàtics. El president Quim Torra havia sol·licitat la setmana passada la celebració d'un ple telemàtic per explicar la gestió del coronavirus, però finalment s'ha acordat fer-ho en format de videocompareixença, i acompanyat d'altres membres del Govern, per fer possible que encaixi dins la normativa de la cambra. 

Torra, juntament amb el vicepresident Pere Aragonés i els consellers Miquel Buch i Alba Vergés, compareixeran aquest dimecres a les 10:30 del matí davant la resta de presidents dels grups parlamentaris per explicar la seva gestió de la crisi. 

Per altra banda, la Mesa també ha rebutjat suspendre el període de sessions i constituir la Diputació Permanent, com proposava l'informe dels lletrats. Els plens pendents, com el dels pressupostos, es podrien celebrar, a l'espera de la reforma del reglament, en un ple d'urgència on només hi participarien 21 diputats i es delegarien els vots de la resta de membres del grup.