El Parlament debatrà les peticions de Catalunya Sí Que es Pot i la CUP per tal que el Parlament obligui el Consorci del Palau de la Música a actuar com a acusació particular de Convergència Democràtica de Catalunya. 

Les propostes s'han donat després que divendres passat es reunís el Consorci del Palau de la Música, integrat per l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el Ministeri de Cultura, per decidir si s'implicava directament CDC en el cas Palau. Els tres representats de la Generalitat van decidir no fer-ho almenys fins que hi hagi sentència.

Davant d'aquesta situació, CSQP va presentar una proposta de resolució per instar el Govern a "iniciar les gestions necessàries per tal que el Consorci actuï com a acusació particular davant de Convergència, en tant que presumpte beneficiari del desviament de fons del Palau". 

En aquesta línia, els anticapitalistes també van presentar una proposta de resolució per tal que el Consorci modifiqués la seva posició i impliqués directament CDC en el cas Palau. Per tal de poder tenir temps a incloure CDC en la causa judicial, la CUP va demanar votar aquesta proposta a primera hora del ple d'aquest dimecres, per la qual cosa la Mesa ha hagut de celebrar una reunió extraordinària.

Després de més de 40 minuts de debat, la Mesa ha admès les propostes a tràmit. Un cop que s'ha iniciat el ple, els grups de CSQP i la CUP han demanat l'alteració de l'ordre del dia, una proposta que ha quedat aprovada per unanimitat. El fet de fixar el debat per aquest mateix dimecres suposa reduir el període d'esmenes a una hora, una mesura que també s'ha aprovat per unanimitat. 

En vista d'aquesta modificació del reglament, en tant que el període ordinari per presentar esmenes és de set dies, el president de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha celebrat que no calgui que "se segueixin ortodoxament tots els protocols". Aquestes paraules han suscitat la indignació dels portaveus de Cs i el PP, Carlos Carrizosa i Alejandro Fernández respectivament, que s'han apressat a assegurar que es tracta d'un cas excepcional i acordat per tots els grups de la Cambra.