Els terminis són ajustats per sortir de la governabilitat espanyola i la mesa del Congrés ja estudia una proposta de sessió d'investidura que pugui celebrar-se abans de la dissolució de les Corts el 31 d'octubre. Segons ha informat l'òrgan sobirà, es buscaria que el ple sigui "més comprimit", perquè la segona votació, que s'ha de celebrar 48 hores després de la primera, tingui lloc abans del mateix 31. Això en cas que hi hagi candidat.

Així ho ha avançat la secretària primera de la Mesa, Alícia Sánchez-Camacho, que ha apuntat també que el procés de consultes dels líders polítics amb el Rei sigui "més ràpid, més reduït", amb la qual cosa es podria fer tot el procés l'última setmana d'octubre. La Constitució estableix que el Rei haurà de dissoldre les Corts dos mesos després de la primera votació d'investidura d'un candidat, aquest cop va ser Mariano Rajoy després de les eleccions del 26 de juny.

La també presidenta del PP català ha recordat que el PSOE prendrà la seva decisió en un comitè federal que previsiblement serà després de les primàries del PSC, previstes per al 15 d'octubre. "L'última setmana hi hauria temps", ha dit Sánchez-Camacho en una entrevista televisiva. La Mesa del Congrés, ha explicat, no entra en qüestions internes del PSOE, però sí que té estudiat que "hi hauria temps formal" si el procés s'esdevé així.