El principal setmanari alemany, Der Spiegel, ha dedicat un reportatge a Tsunami Democràtic i afirma que fins ara "més de 35.000 persones s'han descarregat [l'aplicació del QR] i s'han autoverificat". Recorda que a més la plataforma té 370.000 seguidors a Telegram i 200.000 a Twitter.

El setmanari ha dedicat un reportatge a Tsunami Democràtic i afirma que "pot ser decisiu en la revolta catalana". "La policia espanyola va al darrere del grup de protesta que pot tenir una influència decisiva en la revolta de Catalunya. Milers de joves independentistes es mobilitzen a través del canal de Telegram Tsunami Democràtic", afegeix. 

Der Spiegel no veu Tsunami Democràtic com un moviment terrorista, al contrari que el govern espanyol, sinó com una innovadora "protesta de Flashmob", emmarcada en les noves tecnologies. Però admet que la capacitat de mobilització és impressionant, fins al punt que ha fet anar de corcoll el president espanyol, Pedro Sánchez, a Barcelona. Recorda en aquest sentit la seva darrera visita, la setmana passada, quan va visitar alguns policies nacionals ferits. 

Der Spiegel

"El president del govern espanyol va estar jugant al gat i la rata amb els manifestants aquell dilluns. Només es va revelar on era quan ja havia arribat a l'indret. Al final no va visitar la delegació del govern espanyol, on l'esperaven els catalans. És incert si la causa que no hi anés va ser el bloqueig espontani. Però els manifestants van celebrar com una victòria que Sánchez no s'hi presentés", narra.

Der Spiegel explica al públic alemany com funciona Tsunami Democràtic, i apunta que fa "protestes llampec", amb una gran capacitat de mobilització. "És molt possible que aquest grup tingui una influència decisiva en la següent fase que tindran els disturbis. Els mètodes tradicionals es consideren hores d'ara fracasats, després de la sentència de l'1-O", indica.

El setmanari recorda que la primera acció del grup va ser l'ocupació de l'aeroport de Barcelona, i que tot just convocar-la milers de joves s'hi van desplaçar. "Les protestes no anunciades amb anterioritat a l'aeroport recordaven les accions dels joves de Hong Kong", reconeix. Indica que públicament sempre crida a la no-violència.

Der Spiegel recorda que la propera acció que ha anunciat fins ara la plataforma és per al 9 de novembre, la vigília de les eleccions generals.