La cancellera alemanya Angela Merkel ha assegurat que la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, compta amb el suport d'Alemanya per presidir l'Eurogrup. "Encara no hi ha hagut cap dona al capdavant de l'Eurogrup", ha recordat en una entrevista a La Vanguardia. Tot i això, ha afirmat que la decisió final està en mans dels ministres d'economia de la zona euro.

D'altra banda, Merkel ha assegurat que està treballant per convèncer els reticents al fons de recuperació amb subvencions. "Els crèdits són menys oportuns per als països amb un elevat endeutament", ha remarcat. Merkel ha defensat la necessitat de mantenir un mercat "únic europeu fort" i d'actuar com "un bloc" davant del món.

El govern espanyol va oficialitzar la candidatura de Calviño aquest mateix dijous.​ El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va assegurar que considera que "seria un honor" per al govern d'Espanya que la vicepresidenta econòmica pogués presidir l'Eurogrup, una responsabilitat que "mai no ha exercit Espanya i que tampoc no ha exercit abans una dona".

Suport de PP i Cs

Calviño va rebre també el suport tant del PP com de Cs. El portaveu popular a l'Eurocambra, Esteban González Pons, va comentar que "no hi ha millor garantia perquè la política espanyola segueixi les directrius moderades de la Unió Europea que l'Eurogrup s'assegui al nostre Consell de Ministres".

Cs, per la seva banda, va revelar que demanaria el suport per a la candidatua de Calviño als set líders liberals que governen a Europa.