La consellera d'Agricultura cessada pel 155, Meritxell Serret, i la parella de Jordi Cuixart, Txell Bonet, participaran dimarts vinent en una conferència que se celebrarà a Ginebra en el marc de la 37ª Sessió Ordinària del Consell de Drets Humans de Nacions Unides. Serret i Bonet intervindran a la taula "Vulneracions de drets fonamentals a la Unió Europea: el cas català" com a "víctimes de la repressió", segons ha informat ERC en un comunicat. També participaran en una altra taula l'advocada Rachel Lindon -de l'equip de juristes que han portat el cas de Sànchez, Cuixart i Junqueras a l'ONU- i l'eurodiputada Lynn Boylan, membre de la plataforma Diàleg UE-Catalunya.

El mateix dimarts tindrà lloc també al Consell de Drets Humans de l'ONU una conferència sobre "El dret a l'autodeterminació en el s.XXI", moderada per l'eurodiputat d'Esquerra Jordi Solé, que n'ha estat l'organitzador. En aquest cas hi participaran Nicolas Levrat, professor de la Universitat de Ginebra; Jaume López, professor de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona; i Alfred De Zayas, expert independent de l'Oficina de l'Alt Comissionat de Nacions Unides sobre la Promoció d'un Ordre Internacional Democràtic i Equitatiu. Per Solé, cal fer ús de "tots els altaveus internacionals possibles" per denunciar "la repressió política, la persecució judicial i la vulneració de drets fonamentals que està tenint lloc a Catalunya".

Segons expliquen des d'ERC, Solé ha organitzat les xerrades després que les ONGs Tamil Uzhagam i l'Association Bharathi Centre Culturel Franco-Tamoul -entitats amb estatus consultiu dins del Consell Econòmic i Social de Nacions Unides- li hagin cedit dos dels seus espais. "Davant la repressió política i la persecució judicial present a Catalunya, les dues entitats tàmils han decidit solidaritzar-se amb la situació per portar el debat català al cor de les Nacions Unides", asseguren.

Qui també serà a Ginebra aquests dies és Carles Puigdemont, que participarà en diversos actes. Diumenge assistirà al Festival del cine i el Fòrum Internacional sobre els drets humans (FIFDH per les seves sigles en francès) que tenen lloc a la ciutat suïssa mentre que dimecres intervindrà a la xerrada que organitza l'Institut d'Alts Estudis Internacionals i de Desenvolupament de Ginebra i que porta per títol 'Té encara importància la independència al segle XXI?'.