L'exconsellera de Governació Meritxell Borràs ha assegurat que el president Carles Puigdemont va ser molt respectuós amb els consellers sobre si volien quedar-se o marxar a l'exili. "Hi havia una mena de pacte", ha assenyalat. En una entrevista a TV3 per presentar el seu nou llibre 34 dies de tardor i un de primavera, l'exconsellera ha relatat com Puigdemont va parlar personalment amb tots els membres del Govern.

L'exconsellera ha explicat com van ser els dies "complicats" que va viure Brussel·les abans d'anar a presó, on va haver de prendre una decisió sobre el seu futur. Borràs ha relatat com el seu advocat li va dir que si es quedava "en teoria no havia de passar res", però ha admès que va ser una decisió molt difícil triar enfrontar-se a la justícia espanyola. "Em va costar molt prendre la decisió", ha assegurat.

A més, l'exconsellera també ha explicat la bona sintonia que hi havia entre ella i Dolors Bassa, amb qui va compartir cel·la al centre penitenciari d'Alcalá-Meco. "El primer dia li vaig dir que havíem de ser espartanes i omplir el nostre temps de manera positiva. He tingut la sort de poder-ho compartir amb una persona sòlida i positiva", ha assenyalat.

D'altra banda, Borràs ha afirmat que considera que la seva etapa en "política activa" s'ha acabat.