La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha afirmat que la manifestació de la Diada marca "un abans i un després" i un "punt d'inflexió" per buscar la "unitat d'acció que demana la gent".

Budó ha assegurat que el mateix president del Govern, Quim Torra, està "liderant" la recerca d'aquesta "unitat d'estratègia" del sobiranisme català per "fer front" a "la tardor que ens ve", marcada per la sentència del Tribunal Suprem.

Segons la consellera, després de la manifestació cal "traçar el camí a seguir d'ara endavant". Meritxell Budó fa una lectura positiva de la participació a la Diada, tot i que les xifres reflecteixen un descens: "Quin país és capaç, durant més de vuit anys, de mobilitzar centenars de milers de persones de manera cívica i pacífica". Per això, sosté que ha estat un "èxit".

Budó fa una lectura positiva de la manifestació de la Diada tot i que, segons les dades de la Guàrdia Urbana, hi va haver 400.000 manifestants menys que l'any anterior. Segons la consellera de la Presidència, la mobilització va servir per "tornar a demostrar" que "centenars de milers de persones" estan disposades a sortir al carrer per defensar la llibertat de Catalunya. "Va ser un èxit de convocatòria i una altra vegada el poble de Catalunya va respondre massivament i cívicament a la crida de la manifestació de la Diada", ha dit.

Una manifestació que es va convertir en un clam per la unitat del sobiranisme. Budó ha assegurat que el mateix president Quim Torra "està liderant aquesta recerca de la unitat estratègica" perquè la manifestació ha marcat "un abans i després" i un "punt d'inflexió".

La consellera sosté que ara cal impulsar la "unitat d'acció" del sobiranisme català "per fer front a aquesta tardor que ens ve, marcada per una sentència que si no és d'absolució serà injusta". "Estem buscant aquesta unitat d'acció que és el que demana la gent i és el que està duent a terme el president", subratlla. Per això, Budó remarca que, després de la Diada, cal "traçar el camí que hem de seguir d'ara endavant".