L'anunci de la Fiscalia Superior de Catalunya de querellar-se contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, per la compra d'urnes ja que consideren que podria incórrer en un delicte de prevaricació, desobediència i malversació, no va agradar gens desenes de personalitats polítiques; i no només de Catalunya, sinó també de la resta d'Europa.

El Govern ja va posar de manifest el seu suport total a la consellera deixant clar -altra vegada- que comprar urnes "no és cap delicte" i van tornar a subratllar que anar contra la democràcia és "inacceptable", però no va ser l'única institució a fer-ho.

Dotze eurodiputats de sis estats diferents van denunciar davant la Unió Europea aquests fets posant damunt la taula que l'anunci arribava pocs dies més tard que el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, amenacés amb fer-ho. Judicialització de la política? En l'escrit, els diputats europeus recordaven a les institucions europees que el govern andalús també ha comprat unes 8.000 urnes des del 2000 -les mateixes encarregades pel Govern- i assegurant que ningú s'hi ha querellat.

Suport incondicional

La situació comença a desesperar el món polític i la ciutadania, però també tota la gent de l'entorn dels dirigents que volen complir el mandat que van donar els catalans al Govern el 27-S del 2015. Precisament per això, 116 excompanys i mestres de classe de Borràs han volgut escriure-li una carta a la qual hi ha tingut accés El Nacional per mostrar el seu suport "davant l’atac que pateix per part de la fiscalia espanyola".

Entre els signants, hi figura Francesc Batallé, fill del fundador de l'escola on va estudiar l'exconsellera i que, a més, dóna nom al centre Escola Patufet St. Jordi Francesc Batallé i Aragonés. Els seus excompanys i mestres volen deixar clar que "la ideologia de les persones que hi donen suport és molt diversa", però estan convençuts que "la possible sentència serà tombada pels tribunals internacionals i així es desemmascararà, un cop més, aquesta farsa judicial del Reino de España".

Carta de suport a la consellera Meritxell Borràs

Com a companys i mestres docents de l’escola pública Patufet-Sant Jordi de L’Hospitalet on la consellera Meritxell Borràs i Solé hi va fer els seus estudis de primària volem manifestar-li tot el nostre suport davant l’atac que pateix per part de la fiscalia espanyola.

La Fiscalia Superior de Catalunya seguint ordres directes del Fiscal General de l’Estat acusa a la nostra companya dels delictes de prevaricació, desobediència i malversació de fons públics. A tots nosaltres, ciutadans catalans convençuts defensors dels Drets Humans i les llibertats democràtiques ens costa massa d’entendre que per a comprar urnes a l’Europa del 2017 es puguin patir aquestes gravíssimes acusacions.

No hi ha cap dubte que la possible sentència serà tombada pels tribunals internacionals i així es desemmascararà, un cop més, aquesta farsa judicial del Reino de España que atenta contra les llibertats ciutadanes més elementals.

Meritxell, sàpigues que no estàs pas gens sola i que la majoria del poble català és al costat del seu Parlament i del seu Govern. Nosaltres com a mestres i companys d’escola teus t’encoratgem a no defallir i, a la vegada, et volem fer arribar el nostre escalf i alhora orgull per la teva fermesa en acomplir els acords aprovats pel Parlament i el Govern de Catalunya.