La cap de llista del PSC per Barcelona al 28-A, Meritxell Batet, dubta de les paraules del líder d’ERC, Oriol Junqueras, que en una roda de premsa des de la presó de Soto del Real ha avisat que la seva formació no facilitarà un govern d’extrema dreta “ni per acció ni per omissió”. Batet ha replicat al candidat d'ERC que es “fia poc" de les seves "paraules”, que són “poc creïbles” perquè ERC “va tombar un govern d’esquerres” en no permetre la tramitació dels pressupostos al Congrés.

Batet, en un acte electoral a Cunit, ha manifestat que ERC “viu en la contradicció” i s’ha preguntat si els diputats republicans aniran a Madrid a “bloquejar o a impedir fer polítiques d’esquerra”.

Batet ha admès que “està bé” que Junqueras digui no facilitarà un govern d'extrema dreta, però li ha retret que “quan van tenir l’oportunitat, van sumar els vots amb els partits de dreta” i no es van poder tramitar els pressupostos, cosa que va provocar anar a eleccions. En aquest sentit, ha dit que el vot socialista “és l’únic” que permetrà tenir un govern d’esquerres. 

Quan a la possibilitat apuntada per Junqueras que si ERC obtenia un resultat “fantàstic” el 28-A estaran “més a prop dels seus objectius”, Batet ha considerat que el que cal preguntar-los és “a què van a Madrid”. “Si volen els diputats per bloquejar, per impedir fer polítiques d’esquerres o per fer pinça amb la dreta i acabar amb els pressupostos”, ha qüestionat.
 

Jordi Sanchez blanc i negre
Les portades Jordi Sànchez no existeix Pepa Masó