Meritxell Batet serà ministra d'Administracions Públiques. La política catalana (Barcelona, 1973), membre del PSC i professora de Dret Constitucional forma part de l’equip de confiança de Pedro Sánchez des que en les eleccions del 2015 la va situar com a número dos del PSOE per Madrid. 

De fet, el partit liderat per Miquel Iceta havia demanat al nou president que preferentment fos ella la que assumís aquest paper.

L'actual secretària d'Estudis i Programes en la Comissió Executiva Federal del PSOE va ser col·laboradora de Narcís Serra a la primera secretaria del PSC, directora de la Fundació Carles Pi i Sunyer, d'Estudis Autonòmics i Locals. En les primeres llistes electorals al Congrés dels Diputats del Partit dels Socialistes de Catalunya de 2004 va concórrer com a independent, però posteriorment es va afiliar al PSC.

No va ser fins al 2008 quan es va afiliar al partit, militant a l'agrupació de Gràcia. Més tard va renovar el seu escó per Barcelona i fins avui segueix duent a terme la seva activitat parlamentaria, tot i que a les últimes eleccions Pedro Sánchez la va escollir com el seu número dos per Madrid i, per tant del govern que aquest formaria si guanyava les eleccions. 

Actualment és diputada a les Corts i portaveu d'Administracions Públiques del grup parlamentari socialista. Segueix estan vinculada a la universitat Pompeu Fabra com a professora associada de Dret Constitucional, tot i que tal i com consta a la seva declaració d'activitats del Congrés, "sense remuneració ni compensació".

Adriana Lastra, nova portaveu del PSOE

Així mateix, la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, serà la nova portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats en substitució de Margarita Robles, que ocuparà una de les carteres de l’executiu de Pedro Sánchez. Així ho ha confirmat a ‘Los Desayunos’ de TVE el secretari d’Organització del partit, José Luís Ábalos. Lastra ocuparà l’escó que se situa just darrere el de Pedro Sánchez, que un any després de deixar el càrrec de diputat tornarà al Congrés com a president del govern espanyol.