La campanya electoral del 28-A tornarà a ser atípica. Molt probablement dos candidats, el de JxCat -a falta de convalidació per les bases- i el d'ERC, Jordi Sànchez i Oriol Junqueras respectivament, hauran de fer campanya des de la presó. El que implica que no ho podran fer en igualtat de condicions perquè no podran participar dels actes ni els debats electorals. 

Preguntada per aquesta casuística, la ministra en funcions i candidata del PSC a Barcelona, Meritxell Batet, ha assegurat que "no es preveu" debatre a la presó i que "fora bo que no fos així". Ho ha afirmat en una entrevista al programa Via Lliure de Rac 1, on ha volgut deixar clar que "respecta" l'elecció de tots els partits dels seus candidats, inclòs d'aquells que estan en presó provisional.

"Cada partit decidix les seves llistes i entenc que ho fa en funció del que creu que és millor per representar els seus votants", ha afirmat en aquest punt.

En la mateixa entrevista, Batet també ha parlat del diàleg amb els partits independentistes, i ha defensat que tot i el trencament, va "donar el seus fruits després d'anys de sequera absoluta". En aquest sentit, ha assegurat que "mai no vaig pensar que seria senzill", però ha posat en valor que hi ha hagut "avenços" que no es poden "minimitzar". 

Finalment, la candidata dels socialistes a Barcelona, ha entrat en el cos a cos amb Podemos, quan ha titllat de "molt desafortunat" el cartell de la formació morada anunciant el retorn de Pablo Iglesias després de la baixa per paternitat.

A més, ha anat més enllà i ha assegurat que el partit d'Iglesias no ha posat "molt èmfasi amb el feminsime" durant tota la legislatura, mentre ha tret pit de les polítiques i propostes socialistes en aquest àmbit.