El Ministeri d'Hisenda ha comprat un "vehicle d'alta representació" per a la Casa Reial, segons ha avançat El Confidencial. Es tracta d'un Mercedes blindat, valorat en 549.945 euros, i considerat el cotxe més segur del món.

L'adjudicació d'aquest procés, en què només hi ha participat el fabricant alemany, va ser tramitada a finals d'aquest mes de juny i ha sigut un procediment negociat i sense publicitat d'acord amb l'article 168.a.3 de la Llei de Contractes del Sector Públic que permet extremar la confidencialitat. Això es tradueix, per exemple, en què no transcendeix la justificació de la despesa. Fonts de la Zarzuela han al·legat que la Casa Reial no ha incorporat cap vehicle blindat des del 2008.

Segons revela el mateix digital espanyol, el vehicle és un Mercedes-Maybach S600 Guard, un cotxe blindat de cinc metres i mig de llarg i 4.500 kg de pes. Tant la carrosseria com els vidres són capaços de resistir un atac amb fusells d'assalt tipus Kalashnikov i explosions de 15 kg de dinamita a només dos metres del vehicle. És l'únic cotxe del món capaç de resistir impactes com aquest. El motor té 530 cavalls i 6.000 centímetres cúbics.