La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha afirmat que "no és normal el veto que exerceix el Ministeri d'Exteriors". Amb aquestes paraules Conesa ha reaccionat, a través de les xarxes socials, a la destitució del cònsol honorari de Finlàndia a Barcelona, Albert Ginjaume, a petició del govern espanyol.

La destitució de Ginjaume està relacionada amb el fet que va convidar la presidenta de la Diputació de Barcelona a un dinar amb cònsols acreditats a Barcelona. Davant d'això, Conesa ha detallat que l'1 de febrer va "atendre la invitació del cos consular de Barcelona per parlar de la funció de la Diputació de Barcelona". Davant d'aquests fets, l'alcaldessa de Sant Cugat ha recordat ella que s'ha "presentat a unes eleccions" i que representa "institucions democràtiques".

La destitució s'ha produït arran d'una sol·licitud del govern espanyol, que va demanar la destitució del cònsol perquè "està actuant d'una manera inapropiada per al seu càrrec". Mercè Conesa, a través d'una piulada a Twitter, ha subratllat que "la reunió es desenvolupà en un clima d'absoluta normalitat".