El mercat de Mercabarna funciona amb normalitat tot i l'aturada de país convocada per aquest dimecres. El mercat funciona com un dia laboral habitual, a diferència de l'aturada del 3 d'octubre, quan el seguiment va ser molt ampli. El seguiment de l'aturada ha estat baix. No obstant això, les vendes de fruita, verdura i peix han caigut de manera substancial.

Ahir, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va decretar els serveis mínims decretats són els que habitualment s'estableixen en aquest tipus de situacions i afecten entitats municipals com Serveis Funeraris, Mercabarna o Betevé. El 3 d'octubre es va plantejar en paral·lel a la vaga una aturada de país i el consistori sí que s'hi va adherir. Això va comportar que no obrissin serveis no essencials com biblioteques, centres cívics o ludoteques, que en aquest ocasió sí que han obert.

Caiguda de les vendes

Les vendes de peix a minoristes s'han reduït un 40%. Pel que fa a la fruita i la verdura, el descens ha sigut del 80% perquè la venda comença més tard i sobretot per les retencions que han sofert els detallistes a les carreteres.