L'anticatalanisme de Vox no s'atura. El debat sobre el català a les escoles traspassa les fronteres de Catalunya, en aquest cas, el debat s'ha instaurat a les Corts de Castellà i Lleó. Aquest dimecres, durant la sessió del Ple a les Corts, un diputat de Vox, Javier Bernardo Teira Lafuente, durant el seu parlament des de la tribuna, ha assegurat que a Catalunya es viu "un clima immoral a l'educació". Teira Lafuente va advertir del "fanatisme ideològic a les aules" i va acusar una escola catalana de maltractar un nen després que el seu pare sol·licités el 25% d'educació en castellà. Segons el diputat un centre educatiu de Catalunya "li va negar el menjar a un nen al menjador escolar per parlar en espanyol". "Li van deixar de servir-li el menjar diversos dies com a forma de pressió", va insistir el diputat ultradretà. 

Després de rebre els aplaudiments tímids d'un sector de les Corts, Teira Lafuente va continuar amb el seu relat, apel·lant a la resta dels diputats a traslladar-se a aquell menjador "imaginin la mirada borrosa arrasada per les llàgrimes de por i impotència d'aquest nen, el seu estómac contret i el pit oprimit per l'angoixa". Aquestes afirmacions van provocar el rebuig d'un sector de les Corts, tot i que, no es va quedar aquí i va insistir "imaginin l'eco de les safates i el xivarri infantil sonant en el silenci de la consciència d'aquest nen maltractat pel sistema".

Pablo Casado com a precedent 

El relat del diputat de Vox segueix la línia que va començar l'exlíder del PP, Pablo Casado, quan va assegurar que a Catalunya hi havia professors amb instruccions per a no deixar anar al lavabo als nens si parlen en castellà". A més, també va afegir que "als fills de policies nacionals i guàrdies civils se'ls assenyala a classe i es diu que no poden estar integrats" o que hi ha nens a qui s'ha castigat "posant pedres a la motxilla" per haver parlat en castellà al pati de l'escola. En un acte a Galicia el desembre de l'any passat, Casado va inventar-se aquest relat sobre l'escola catalana. A més, durant el seu discurs es va preguntar "es pot tolerar que es demani apedregar i aïllar a classe un nen de cinc anys?". El Govern de Catalunya va denunciar l'exdirigent popular, que en el moment de les declaracions encara era el líder del partit, per presumptes delictes d'injúria, calúmnia i incitació a l'odi". Fa només una setmana, i després de diversos entrebancs administratius, el jutjat d'instrucció 29 de Barcelona ha estimat l'últim recurs presentat per la Generalitat i decidirà si s'admet a tràmit o no. 

Aquestes declaracions de Casado s'emmarcaven en la polèmica sobre l'escola de Canet, on uns pares van sol·licitar que el 25% de les assignatures fos en català. No va ser l'únic que va dir una bestiesa. El diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa va equipar el cas de l'escola de Canet amb el d'Ermua, on ETA va assassinar Miguel Ángel Blanco. "Canet és una espècie d'Ermua, salvant les distàncies", va dir el dirigent de la formació taronja al Parlament.