Nou cop de porta a l'1-O. La Fiscalia General de l'Estat assegura ara que controlarà els menors que assisteixin a manifestacions relacionades amb el referèndum i deixin d'assistir a les activitats lectives. Així ha avisat aquest migdia el fiscal de sala coordinador de menors, Javier Huete Nogueras, als fiscals en cap i els fiscals delegats de menors a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

Segons Huete, la situació per la qual passa Catalunya genera la possibilitat que "els fets derivin en situacions de risc per als menors" i, precisament per això, reclama "portar a terme un seguiment individualitzat de cada cas, incoant un expedient de risc".

I no només això. També requereix a la Conselleria d'Educació que recordi als centres de la seva competència que, "encara que comptin amb l'autorització dels pares [...], la comunicació d'assistència de menors a concentracions o manifestacions no els eximeix de les obligacions de custòdia dels menors".

Això tampoc "no és causa de justificació que eximeixi els pares o tutors ni els centres escolars de la responsabilitat civil pels danys materials o personals que puguin causar els menors o que puguin causar-se a aquests amb motiu de la seva participació en concentracions".