El diputat al congrés d'En Comú Podem, Joan Mena Arca, ha contestat, durant el ple del Congrés dels Diputats, amb contundència les acusacions d'Albert Rivera (Cs) sobre l'"adoctrinament" a les escoles de Catalunya. Mena ha defensat la feina dels professors catalans durant els últims 40 anys i ha anomenat 'llei mordassa per les escoles catalanes", la proposta de Ciutadans per canviar l'ensenyament català. També li ha demanat a Rivera que visiti "per una vegada" les escoles públiques d'Espanya i "deixi de dir mentides" sobre l'adoctrinament. 

Citant una frase d'un llibre de tercer de la ESO s'ha dirigit a Rivera dient que davant d'expressions com "estudis científics manifesten que l'homosexualitat i l'heterosexualitat no són equiparables des del punt de vista de la salud o que Machado va marxar d'Espanya i que Lorca es va morir", Ciutadans calla. Fins i tot, citant també al PP, ha comparat als dos grups polítics amb "porcs lluitant en un bassal de fang sobre les mentides que han dit de l'adoctrinament" a les escoles a Catalunya.

No només li han caigut 'pals' a Rivera, el polític d'En Comú Podem li ha dit a la candidata de Cs per presidir la Generalitat, Inés Arrimadas, que no insulti als catalans i que els hi deixi de dir que estan "adoctrinats".