Com era d'esperar, la xarxa no ha trigat ni un minut a fer córrer memes sobre la caiguda de Mariano Rajoy. Twitter i els grups de WhatsApp d'amics i familiars treuen fum des del moment que s'ha donat el vistiplau a la moció de censura i s'ha fet fora Rajoy com a president del govern espanyol. Jugant amb la rima Mariano-romano, hi ha qui s'ha entretingut a fer un nou cartell de la pel·lícula d'Anthony Mann i ha transformat La caída del imperio romano en La caída del imperio mariano.

meme caída imperio mariano

També hi ha qui ha convertit Mariano Rajoy en Manu Chao i ha jugat amb la similitud entre Manu Chao i "Man Echao":

meme rajoy man echao

D'altres han preferit fer una broma més infantil, i en una imatge que també corre per les xarxes apareix el president Carles Puigdemont fent banyes a Rajoy:

meme Rajoy banyetes Puigdemont

Buscant referents televisius, hi ha qui ha convertit Rajoy i els seus —entre ells Soraya Sáenz de Santamaría, Rafael Hernando i María Dolores de Cospedal— en concursants de Supervivientes.

meme Rajoy Supervivientes

Els més futbolers han trobat similituds esportives i han comparat Pedro Sánchez amb Sergio Ramos provocant la lesió a l'estrella del Liverpool, Mohamed Salá. Aquí Salá és Mariano Rajoy:

meme Rajoy Salá Ramos

En els memes sobre la caiguda de Rajoy hi ha cops per a tothom, també per al delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo:

meme Enric Millo

meme Rajoy

meme Rajoy