Espanyolistes es van acomiadar dels agents de la Guàrdia Civil que venien de missió a Catalunya per paliar els efectes del referèndum de l'1-O al crit de "A por ellos", el rei Felip VI va emparar aquesta frase segons van dir el president Carles Puigdemont i altres consellers, la candidata de Cs, Inés Arrimadas, va justificar-la sota l'argument que els independentistes també han cridat "fora la premsa espanyola" i, fins i tot, agents de la policia espanyola es van afegir a aquest càntic.

El "A por ellos" de La Roja ha voltat per tot Catalunya i Espanya en aquests darrers mesos i, ara, només faltava que el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, utilitzés l'expressió per tancar l'acte d'inici de campanya per a les eleccions del 21-D.

I ho va fer. Després de deixar anar que "ja sé que l'enquesta del CIS no us agrada gens", que "des del PP estem acostumats a guanyar sempre a les enquestes i que el 21-D "ens juguem el futur de l'estabilitat del nostre país que és Espanya", el candidat popular per a les eleccions catalanes no va tenir cap problema a assegurar que "és per això que l'independentisme té tant d'interès per derrotar el PP de Catalunya".

Això sí. Convençut de sí mateix, i provant aparentment d'atreure nous electors, també va voler deixar ben clar que "no ho aconseguiran perquè som els que tenim les idees més clares, el millor equip i, sobretot, perquè som aquells que defensem millor que ningú Catalunya dins d'una gran nació, per tant, molta força i el 21-D, a por ellos!".

Per si no fos poc, no només ho va deixar anar de viva veu per tancar el primer míting per a la cursa electoral, sinó que també va deixar-ho per escrit en una piulada a Twitter que ha donat molt de sí a la xarxa social, que ha rigut sense embuts de la "inversemblança" del seu discurs (i de la seva convicció). La cosa, doncs, potser no li va sortir com esperava.

Els centenars de respostes que ha rebut, no tenen pèrdua, i molta gent s'ha preguntat quina coherència té el terme "cosir" amb el "a por ellos", mentre han aprofitat per recuperar l'embolic que va tenir a Telecinco amb els calçots i els alls.

Alguns, com el periodista Toni Soler, l'han titllat directament de "piròman" i, a mode de broma, hi ha hagut qui ha dit que potser, enlloc de "ellos" deia "a por helio".

D'altres han ironitzat, directament, amb les càrregues policials de la jornada del referèndum de l'1-O amb imatges amb agents de la policia espanyola clavant (o cosint) Catalunya a Espanya.

També hi ha hagut qui ho ha il·lustrat, directament, amb imatges de l'1-O.

D'altres ho han il·lustrat directament amb vinyetes de còmic que, sarcàsticament, mostren com la policia espanyola va "a pels catalans" i no a pels corruptes al crit del ja famós "a por ellos".

Alguns s'ho han pres encara amb més humor i han dibuixat l'evolució de l'espècie humana: de la bandera franquista, passant per la rojigualda, la senyera i, finalment, l'estelada.

I, finalment, alguns usuaris ho han il·lustrat amb els memes ja habituals a les xarxes.

La campanya només ha fet que començar, però la xarxa ja va plena de bromes i ironies contra els polítics. A qui li tocarà demà?