"Jo també he sentit independentistes que han cridat 'fora la premsa espanyola' i 'els carrers seran sempre nostres'". D'aquesta manera, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, justifica el comiat dels efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que van marxar dilluns en direcció a Catalunya, des de diversos punts del sud de la península, que van anar acompanyats d'escenes d'hiperventilació espanyolista. Ho ha fet en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio on, a més a més, s'ha preguntat "si això dels carrers vol dir que els que no som independentistes no ens podrem moure de casa".

La cap de l'oposició ha exposat que no preveuen l'opció de demanar la dimissió del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, si finalment es posen les urnes perquè "Rajoy ja fa el que és important com vetllar per la unitat". Pel que fa a una possible declaració unilateral d'independència (DUI), Arrimadas ha indicat que tindria moltes conseqüències internacionals i més tard ha confessat que en aquest cas s'hauria de valorar l'aplicació del 155

Ha mantingut el seu discurs que "Puigdemont és a temps de fer-se enrere i complir la llei com qualsevol ciutadà". Quan se li ha preguntat si el seu partit podria arribar a donar suport a un referèndum pactat, Inés Arrimadas ha estat taxativa: "Nosaltres no posem sobre la taula un referèndum pactat, no som com el PSC que canvia d'opinió cada dos per tres", ja que afirma que ells el que volen són "mesures noves perquè un referèndum mai no serà bo".

Durant l'entrevista també s'ha fet menció a les declaracions del ministre de Vigo on assenyalava que les manifestacions de dimecres passat van ser "tumultuàries", segons Arrimadas, a la concentració davant la Conselleria d'Economia hi havia gent pacífica però també violents que van agredir funcionaris". 

Per acabar amb el debat sobre el referèndum, ha opinat que l'1 d'octubre no respon al que volen els independentistes ja que "ells volen un referèndum amb garanties que no arribarà a passar". No ha volgut deixar estar el tema sense fer una menció al paper dels Mossos d'Esquadra dels quals assegura que "garantir la seguretat li costa molts diners a l'Estat i al final l'únic que volen els Mossos són ordres clares i que no els enganyin". Ha volgut acabar amb una mica d'ironia dient: "L'únic bo que té l'1 d'octubre és que ja queda poc perquè s'acabi".

Els pressupostos

Pel que fa als pressupostos de l'Estat, Arrimadas ha manifestat que hi ha pressa per aprovar-los perquè ells han arribat "a bons acords amb el PP com allargar el permís de paternitat".

També ha volgut recordar que el seu partit només dona suport als populars en algunes mesures perquè ells són "pràctics" i ja van "proposar un govern alternatiu que no va tenir suport".