Els membres de la Mesa del Parlament ja han pagat les fiances de 25.000 euros que va imposar el Tribunal Suprem. Com ja va anunciar l'ANC a les xarxes socials el passat 9 de novembre, la caixa de solidaritat ha cobert les fiances imposades a l'exvicepresident, Lluís Corominas, a l'actual vicepresident, Lluís Guinó, a la vicepresidenta, Anna Simó, i els secretaris Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics.

Aquest matí s'ha fet efectiu el pagament al TS mitjançant una transferència bancaria. El temps i l'empresonament de la presidenta de la Mesa han estat els factors clau per gestionar els pagaments. El cas de Forcadell era el més urgent, ja que va dormir una nit a presó i era important abonar els 150.000 quan abans millor. En canvi, tenint en compte que els altres membres no van haver d'ingressar-hi i gaudien d'una setmana de termini per pagar la multa, s'ha decidit fer fer efectiu el pagament aquest dimarts. 

D'altra banda, una de les complicacions que han tingut els pagaments de les fiances és que cada cas té una multa específica i, per conseqüència, un registre diferent. Per això, els diners s'han hagut d'ingressar per separat. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat