Els membres de la Mesa de JxCat, el vicepresident del Parlament, Josep Costa, i el secretari primer, Eusebi Campdepadrós, han tornat a rebutjar per segon dia consecutiu l'avís del Tribunal Constitucional sobre la investidura de Carles Puigdemont. Així ho ha explicat el mateix Costa en una piulada: "Avui una altra vegada, i les que calguin, hem tornat a rebutjar aquests requeriments del TC per considerar-los il·legítims".

S’ha repetit el mateix gest que aquest dimecres, quan un funcionari del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va traslladar-los la notificació de l’alt tribunal espanyol, en què se'ls adverteix de les "conseqüències penals" de desatendre les decisions del TC. Costa i Campdepadrós van argumentar que no tenien cap intenció de signar-ho perquè la consideren “nul·la i sense base legal”, un “atemptat contra l’autonomia del Parlament" i una "coacció" contra l'activitat parlamentària. Ni van signar la notificació ni van agafar la documentació que se’ls lliurava, a diferència de la resta de membres de la Mesa.

El passat gener, quan el Tribunal Constitucional va dictar mesures cautelars per impedir la investidura de Carles Puigdemont, sí que van rebre l’avís del TC. No obstant això, va ser a mans de la Guàrdia Civil al seu domicili, perquè els funcionaris del TSJC no van localitzar-los a la cambra. Llavors el grup parlamentari va impugnar el requeriment.